Mendoni se jeni shendoshur? Keni shume fryerje bakru,Ja cfare duhet te beni

Sasia e madhe e karbohidrateve ne dieten ushqimore mund te jete arsyeja per nje stomak te fryre. Mos konsumoni me alkool dhe kontrolloni sasine e sheqerit. Sigurohuni te hani sa me shume ushqime me sasi te uleta karbohidratesh. Duhet te perpiqeni te konsumoni sa me shume fruta dhe perime.

Hani shume shpejt
Perpiquni te hani me kafshata te vogla dhe t’i pertypni ato mire, ne menyre qe ushqimi te tretet sa me ngadale. Kjo sherben edhe per te qendruar te shendetshem, te largoni fryrjen dhe per te humbur peshe.

Kapslleku
Kjo situate aspak e kendshme tregon se duhet te konsumoni me shume ushqime te pasura me fibra. Situata mund te perkeqesohet nese ju nuk konsumoni rregullisht fibra.

Qendroni larg bukes se bardhe . Konsumoni sa me shume fruta dhe lengje ne dieten tuaj.

Sasi e pamjaftueshme e ujit
Nje numer shume i madh problemesh shendetesore shkaktohen nga dehidratimi. Sasi te medha te alkoolit dhe kafese mund te gojne ne kete problem. E mbani mend kur mund te keni pire 6-8 gota uje ne dite?

Trupi perdor lengjet e depozituara ne inde kur i mungon uji, dhe fryrja mund te shkaktohet pikerisht nga kjo mungese e ujit. Gjithgka qe duhet te beni eshte te pini me shume uje.

Stresi kronik
Stresi eshte nje nga shkaqet kryesore qe mund te shkaktoje fryrje. Sistemi juaj tretes nuk mund te performoje funksionin e tij te plote nen stres. Dhimbja e stomakut dhe kapslleku mund te shkaktojne fryrjen. Mund ta ndaloni kete gjendje duke e lehtesuar veten tuaj nga energjite negative qe ju rrethojne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *